Arne Dørumsgaard synger 2 tyske folkesanger

Far under innspilling_edited-1

I 1950-årene og begynnelsen av 1960-årene gjorde Arne Dørumsgaard flere plateinnspillinger fra Canzone Scordate. Han sang også selv på mange av platene. Bildet er fra innspillingene, antagelig i 1955, etter han var ferdig med sangstudiene i Paris.

Canzone scordate, som betyr glemte sanger, ble påbegynt i slutten av 1940-årene. Eget innlegg om denne store serien folkesanger og kunstsanger fra hele verden blir lagt  inn senere.

Untitled_edited-1

Denne platen ble i sin tid «Månedens plate» i USA.
Under her kan du høre han synge den tyske folkesangen Drunten Im Unterland. Bare trykk på pilen.

Innspilling Robert CornmanFra innspillingene i Paris. Robert Cornman dirigerte orkesteret. Den ble utgitt på det franske, og eldste franske plateselskapet i drift i dag,  Le Chantes du Monde. Under krigen ble selskapet betraktet som jødisk eiendom, og forbudt. Etter krigen kjøpte det opp Les Éditions Sociales Internationales og gjorde avtaler med Sergei Prokofjef, Dmitri Shostakowich og Aram Khachaturian. Senere begynte de med det som ble kalt  «World music», hvor hensikten var å dokumentere og popularisere mer ukjent musikk, som tidligere for det meste hadde vært frekventert av folklorister og etnomusikologer.

Og under her ligger «So viel Stern am Himmel stehen»

 

Jeg er glad for kommentarer.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: