Cachez, beaux yeux, med Gerard Souzay og Frederica von Stade

back

For et par uker siden fikk jeg en hyggelig mail fra opera og liedersangeren, tenoren Fredrik Ahnsjö. Han bor og arbeider i München. Forespørselen gjaldt noter til sangen Cachez, beaux yeux i arrangement av Arne Dørumsgaard. Jeg sendte over kopi av noten, og informerte om at den finnes i 22-hefters antologien Canzone Scordate. Som han så bestilte fra forleggeren.

fredrik ahnsjö
Fra Mozarts ungdomsopera Apollo et Hyacinthus, som han komponerte 11 år gammel. Fredrik Ahnsjö nummer 3 fra venstre. Fra en oppsetning i 2010.


En hyggelig mail fra Fredrik Ahnsjö:
Her er det hyggelige svaret jeg fikk fra Fredrik Ahnsjø, med litt mer info om operaen Apollo et Hyacinthus:

Käre Terje,
jag känner mig verkligen hedrad att få vara del av din hemsida om Arne. Som information skickar jag dig programhäftet och en reklam-pdf till Mozarts «Apollo et Hyacinthus», en tyvärr helt underskattad opera men med fenomenal musik (framför allt duetten Melia/Oebalus). Det som bland annat var så storartad med vår produktion var att Prof. Wilfried Stroh – nog världens främste latin vetare – medverkade som författare av programtexterna och som berättare i operan (vi «uppfann» talrollen «Leopold Mozart» som ledde genom den latinsk spåkiga operan på tyska)!
 Så snart jag har gjort en inspelning av Cachez, beaux yeux respektive Bellman sångerna får du de(n).

Hjärtliga hälsningar
Fredrik Ahnsjø

Og her ligger finalen fra operaen Figaros bryllupp, hvor Fredrik er med:

Fredrik Ahnsjö, som er sønn av den store svenske operasangeren Claes-Hakan Ahnsjö som bor i Planegg utenfor München, hadde hørt sangen i barytonen Gerard Souzays fremførelse, og ville gjerne synge den selv. Han vil også svært gjerne prøve seg på Bellmannsangene i Arnes pianoarrangementer. De er tidligere sunget inn av den danske tenor og baryton Axel Schiøtz. Så får vi håpe vi også kan få høre dem i Fredrik Ahnsjös utførelse.

Her ligger Cachez, beaux yeux med Gerard Souzay, akkompagnert av Dalton Baldwin:

Og her ligger den med mezzo-sopranen Frederica von Stade, fra Edinburgh-festivalen i 1976, akkompagnert av Martin Katz:

Jeg er glad for kommentarer.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.