Olav Eriksen, Jakob Sande og Kjell Bækkelund

Olav Eriksen som Sprecher. Wiener Staatsoper (1)

Olav Eriksen i rollen som Sprecher i Tryllefløyten. Foto: www.rolfnymark.com
Toppbilde: Peder, Kitty og Arne Dørumsgaard i Juli 1938.

I et brev til Arne i 1960 skriver operasanger og baryton Olav Eriksen dette:

Vår felles venn Fyrwald besøkte jeg i sommer på Hvaler, og vi snakket naturligvis om deg Kjære Arne. Vi tok fram gamle minner, bl. annet September 1941 da jeg lærte deg å kjenne. Du innstuderte en del vakre norske romanser og tyske lieder med meg, husker du f. eks Gesang Weylas?

Olav Eriksen var 14 og et halvt år gammel i 1941. Arne introduserte ham senere for Kirsten Flagstad, som Olav prøvesang for. Hun oppmuntret ham til å gå videre med sangen. Så man kan vel gi Arne mye av æren for at denne flotte sangeren ble den han ble.
I 1960, da brevet ble skrevet bodde Olav og Lillemor i Regensburg, hvor han var ansatt som 1. lyriske og italienske baryton.
6. November samme år var han i Musikkens Venner i Stavanger og sang «Kom süsser Tod» av Bach, Händels «Dank sei Dir Herr», og Lullys «Bois epais», i Arnes bearbeidelser.

Jakob Sande
Rundt 1960 sang Olav «Gjenta» komponert av Arne, med tekst av Jakob Sande. Som det står i en av denne bloggens andre artikler, var Jakob Sande Arnes lærer i 1940, og senere en god venn gjennom hele livet. Kjæll Bækkelund, også en god venn av Arne, som også gikk i harmonilære hos ham, akkompagnerer «Gjenta».

Og her spiller Kjell Bækkelund Capriccioso Opus 9 av Arne. Han komponerte dette moderne stykket med folkemusikkpreg da han var 17-18 år gammel.

 

Jeg er glad for kommentarer.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.