Intervju i La Betulla i 1994. Del 2.

Arne med Paul Robeson

I denne andre delen av intervjuet forteller Arne mer om Norsk Lydinstitutt i Stavanger; om Bauer-Müllersamlingen, og mer om bruken av samlingen i Stavanger. Intervjuet ble gjort i La Betulla, hvor Arne og Nella bodde. Med to rariteter fra samlingen.

Til slutt spilles to rariteter fra Dørumsgaard-Valenzasamlingen; det 13-årige fenomenet og tenoren! Master Denise Gunet, som synger Vesti la Giubba, og Kirsten Flagstad som synger Hoyotoho.
Master Denise Gunet ble født i 1921, samme året som Arne. Han var 13 år gammel da  dette opptaket ble gjort. Det fantastiske er at han synger med en fullt utviklet tenorstemme.  Det eneste som røper ham, er den velkjente gråten i sangen, sier Arne. Han sier også at Master egentlig ikke stemmer helt for Denise Gunet, siden han jo hadde tenorstemme, og ikke guttesopran som Master betyr.

https://www.youtube.com/edit?video_id=vOzEdCa5G5A

La Betulla
La Betulla, hvor Arne bodde med sin kone Nella Valenza fra 1980 til 2006, året han døde. Slik så det ut i 1984. Nella var fantastisk med blomster! Før det (fra 1970 til 1980) bodde han i et lite hus i den store parken foran La Betulla.

Kirsten Flagstad synger Hoyotoho fra Die Walküre av Richard Wagner. Innslaget viser hennes fantastiske og særegne stemme.

Jeg er glad for kommentarer.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: